Erklæring av personvern for Advokatfirmaet Ytterbøl & Co

Sist endret 28.06.2018

Du er trygg når du benytter våre digitale tjenester. Denne erklæringen handler om hvordan vi sikrer ditt personvern og hvordan vi samler inn og bruker opplysninger i samsvar med norsk lov. 4301026/1.

Nettsiden www.ytterbol.com eies av Advokatfirmaet Ytterbøl & Co AS, Sandesundsveien 3, 1703 Sarpsborg, organisasjonsnummer 977 048 958 og driftes av KONSIS Grafisk, Økernveien 121 0579 Oslo, organisasjonsnummer 963 637 918.

Behandlingsansvarlig

Det er daglig leder i Advokatfirmaet Ytterbøl & Co som er ansvarlig for behandlingen av alle personopplysninger som inngår i denne personvernerklæringen. Etter personopplysningsloven har Advokatfirmaet Ytterbøl & Co rollen som behandlingsansvarlig. Om du ønsker at vi sletter informasjonen vi har samlet inn om deg vil vi omgående gjøre dette.

Formålet med å samle inn personopplysninger.

Advokatfirmaet Ytterbøl & Co oppbevarer e-postadresser for de kunder og i forskjellig sammenheng er i kontakt med selskapet. På nettsiden www.ytterbol.com har man mulighet til å melde seg på vår nyhetsbrevtjeneste. Nyhetsbrev med relatert fagstoff blir sendt ut til interesserte. Nettsiden gir også mulighet for påmelding til ulike frokostseminarer etc.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Opplysninger du selv oppgir:
  • Når du registrerer deg via våre digitale tjenester. Eksempelvis navn, adresse, kontaktopplysninger, interesser, o.l.
Opplysninger vi samler inn når du bruker våre tjenester:
  • Informasjon om anvendte enheter og teknologi. Eksempelvis hva du benytter av Mac/PC, nettbrett eller mobil, nettleser, IP/MAC­adresse og IMEI­nummer, nettverksoperatør og andre relevante systemopplysninger.
  • Ditt bruksmønster. For eksempel hvilket innhold du leser om.

Din respons på våre kampanjer og aktiviteter, dialog på e­post/SMS og din aktivitet i tjenestene vil bli lagret.

Cookies og informasjonskapsler fra besøk på nettsiden

Web-analyse

Vi ønsker å gi bruker en optimal innholdstjeneste. Advokatfirmaet Ytterbøl & Co benytter nettbaserte Google Analytics for å samle informasjon om bruken av våre tjenester. Google Analytics lagrer cookies i nettleseren og registrerer brukerens IP­adresse. Google Analytics samler også inn informasjon om enhetens lokasjon basert på IP­adresse. Opplysningene brukes til analyse og statistikkformål. Statistikken gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud.

IP_adressen gir ikke tilgang til å vite hvem du er, kun registrer brukermønsteret.

Cookies og LocalStorage

Advokatfirmaet Ytterbøl & Co sine digitale tjenester kan benytte cookies og HTML5 LocalStorage. Cookies er små informasjonskapsler (tekstfiler) som nettsiden lagrer på din mobil, eller datamaskin. LocalStorage er nyere teknologi, men har mye av den samme funksjonaliteten. Dette gjør at nettsiden blant annet kan huske handlingene eller preferansene dine over tid, og dermed blir mer brukervennlig. Advokatfirmaet Ytterbøl & Co bruker følgende: ID_token ­ for å lagre din ID på din PC/Mac, eller mobil.

Refresh_token ­ for at du skal slippe å logge på tjenesten hver gang du besøker nettsiden.

Google Analytics:

Google Analytics bruker førsteparts informasjonskapsler for å samle inn data til statistikkformål. Informasjonen brukes ikke til å identifisere deg som person. Les mer om hvilke Google Analytics og cookies her.

Forhåndsinnstilling i mobil enhet eller nettleser om at brukeren aksepterer cookies anses også som et samtykke for Advokatfirmaet Ytterbøl & Co. Du kan alltid velge å ikke akseptere cookies ved å endre datamaskinens innstillinger. Dette kan redusere brukervennlighet og begrense tjenestens funksjoner. Innstillingen i nettleser er også å anse som et samtykke dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept. Det samme gjelder for LocalStorage.

For å lese mer om bruk og hvordan du kan reservere deg mot informasjonskapsler på datamaskinen din, forstå mer? Les her: og Google Analytics Les her.

Hvordan Advokatfirmaet Ytterbøl AS bruker dine opplysninger

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke­personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson. Ikke­personlig identifiserbar informasjon er informasjon og eventuelle andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

Advokatfirmaet Ytterbøl AS bruker kun opplysningene du selv har registrert, og opplysninger som oppstår gjennom bruk av våre tjenester, for at vi skal kunne levere de forventede tjenestene til deg.

Advokatfirmaet Ytterbøl AS behandler data når vi tilbyr kjøp av produkter og tjenester digitalt, for å se hvem som melder seg på aktiviteter, administrasjon av din profil og holde en direkte dialog med de som ønsker det.

Advokatfirmaet Ytterbøl AS benytter opplysninger og brukshistorikk for å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt.

Utleverer, eller deler Advokatfirmaet Ytterbøl AS opplysninger til noen?

Advokatfirmaet Ytterbøl AS deler ikke personopplysninger med andre selskaper, men i visse tilfeller, regulert av lovverk, kan opplysninger overleveres til myndighetene.

Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Det er primært Advokatfirmaet Ytterbøl & Co som behandler personopplysninger, men det er også eksterne partnere som har tilgang til personopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere, og behandler opplysninger i samsvar med Advokatfirmaet Ytterbøl & Co sine rutiner.

Når vi sikrer dine personopplysninger:

Vi bruker skybaserte tjenester til å lagre dine personopplysninger i databaser, og du må identifisere deg når du logger inn på Min side.

Når vi utvikler våre tjenester med eksterne fagfolk:

Vi leier inn selskaper som utvikler våre tjenester og på den måten kan ha behov, eller naturlig kommer i kontakt med personopplysninger. Vi vil inngå særskilt databehandleravtale med relevante underleverandører.

Når ber vi om nytt samtykke?

Advokatfirmaet Ytterbøl & Co kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye offentlige retningslinjer, på grunn av oppgradering av våre tjenester, eller praksis for innsamling og behandling av personopplysninger.

Hvilke rettigheter har jeg som bruker?

Du kan når som helst be om innsyn i dine registrerte persondata, dine registrerte interesser og påmeldinger til aktiviteter.

Har du spørsmål eller ønsker å innlevere en klage kan du kontakte Datatilsynet via disse kanaler: telefon, 22 39 69 00, e­post: postkasse@datatilsynet.no.